Milyen panaszokkal keresheti fel az ortopédiát?

Ha fájdalmat érez valamilyen ízületében, vagy nem tudja azt megfelelően mozgatni, vagy szokatlan elváltozást (pl. duzzanatot) észlel valamelyik végtagján vagy ízülete környékén.

Az ortopédia a mozgásszervek betegségeivel foglalkozó orvosi szakterület. Leggyakoribb ortopédiai elváltozások a veleszületett és szerzett ízületi megbetegedések - így pl. az ízületi kopások. Fő panaszok a derékfájás, térd és csípőtáji panaszok, lábfájás, vállfájdalom, kézfájás stb.

Hogyan zajlik egy ortopédiai vizsgálat?

A kórelőzmény felvétele után történik a fizikális vizsgálat, amelyhez alsóneműre szükséges vetkőzni. Járásvizsgálat, mozgásterjedelem vizsgálat történik, majd a szükséges további vizsgálatok (röntgen, ultrahang, MR, stb.) megbeszélése. Ezen vizsgálatok nagy részére helyben sor kerülhet.

Milyen további szakvizsgálatokra lehet szüksége?

A szakvizsgálat, majd az elvégzett képalkotó eljárással készült vizsgálatok eredménye alapján szükséges lehet további konzultációra más szakorvosokkal, így ideggyógyásszal, reumatológussal, endokrinológussal vagy neurológussal. Ehhez kényelmesen tud időpontot foglalni helyben egészségközpontunkban, mely után hamar megkezdődhet az elváltozás kezelése.

 

Szakorvos: Dr. Dobos Márta Ilona

Telefonos időpont kéréshez elérhetőségeinket itt találja.

Tekintse meg ortopédia árlistánkat!