1990 A társaság, egészségügyi szolgáltató vegyes vállalatként (Személyi Orvosi Szolgálat Kft.) jött létre a dán FalckA/S résztulajdonlásával. Fő tevékenysége a Magyarországon tartózkodó külföldi állampolgárok egészségügyi ellátása volt.

1996 A FalckA/S 100%-os tulajdonrészt szerzett a vállalatban. A társaság neve FALCK Személyi Orvosi Szolgálat Kft.-re módosult (FALCK S.O.S. Kft.), erősödött a betegszállítási üzletág.

1997 Új menedzsment került a társaság élére. Elindult az országos rendelő hálózat kiépítése, főként foglalkozás-egészségügyi és személyi orvosi tevékenységek tekintetében.

1998 A menedzsment kivásárolta az üzletrészeket, jelentős átalakítások eredményeként profitábilissá vált a vállalkozás. A társaság az elsők között szerezte meg a hazai egészségügyi szolgáltatók körében az MSZ EN ISO 9002-es minősítést.

2002 Név- és arculatváltozással egyidejűleg részvénytársasággá alakultunk, létrejött a FŐNIX S.O.S. Rt. (2006-tól FŐNIX S.O.S. Zrt.). A vállalat fő profiljai megerősödtek, az ügyfélkör egyre több nagyvállalati, önkormányzati megrendelővel bővült. A TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt., a MOL Nyrt. és leányvállalatainak egészségügyi szolgáltatójaként kialakult az egész országot lefedő rendelőhálózat, mely szolgáltatási pontok azonos szakmai elvek alapján, informatikailag összekapcsolva biztosítják ügyfeleink szakszerű ellátását.

2008 A cég elnevezése FŐNIX S.O.S. Zrt.-ről FŐNIX-MED Zrt.-re módosult. Mivel a társaság korábbi, elsősorban sürgősségi betegellátást felölelő szakmai spektruma jelentősen kibővült az eltelt évek során, szükségesnek éreztük, hogy a MEDicina teljes körűsége a társaság nevében is hangsúlyt kapjon.

2009 Megnyitotta kapuit a 44 szobás, 54 ágyat működtető, nógrádgárdonyi, kardiológiai profilú Főnix Kastélyszanatórium.

2010 Vállalatunk budai központi telephelyének felújításával létrehozta a FŐNIX Egészségházat, mely jelenleg a korábbi háziorvosi és foglalkozás-egészségügyi ellátáson felül számos szakorvosi ellátásnak is helyet ad.

2012 Megnyitotta kapuit a Főnix-MED Zrt. saját üzemeltetésű, több szakmás,járóbetegellátó szakrendelője: a Főnix Medical Center. A XI. kerület zöldövezetében elhelyezkedő, professzionálisan felszerelt, hét helyiséges rendelőintézetben - különféle szakorvosi rendelésekkel, komplex szűrővizsgálatokkal és egynapos sebészeti ellátással várjuk magán- és vállalati-ügyfeleinket egyaránt.

2015 Saját tulajdonú, Váci úti irodaházába költözött a FŐNIX-MED, ahonnan hatékonyan összefoghatók a vállalatirányítási és szolgálatvezetési feladatok. Az egykori Ganz Villa nemcsak a budapesti mentőflottának, de két új foglalkozás-egészségügyi rendelőnek is otthont ad.

 2017

Példaértékű együttműködés keretében a Főnix-Med és az Affidea Diagnosztika június 22-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg új, közös magán egészségügyi klinikáját, a Váci Greens Egészségközpontot. A Budapest egyik legjobban fejlődő, a General Electricnek (GE) is otthont adó üzleti negyedében nyíló egészségközpont korszerű képalkotó diagnosztikai ellátással és orvosi szakrendelések nagy választékával várja a pácienseket