Magánegészségügyi csoportot épít az Affidea

2018.02.06.

A piacvezető diagnosztikai vállalat megvásárolta a Főnix-Med teljes vállalat-egészségügyi és járóbeteg-ellátási portfólióját

  • A tranzakció a magánegészségügyi szektor eddigi legnagyobb szakmai befektetése
  • Az Affidea-csoport a magánegészségügyi piac meghatározó szereplője: 1100 munkavállaló és közreműködő, több mint 100 szolgáltatási helyszín

 

Budapest, 2018. február 6. – Magyarország piacvezető képalkotó diagnosztikai vállalata, az Affidea Diagnosztika Kft. bejelentette, hogy 2018. február 1-jén megvásárolta a Főnix-Med Zrt. 100%-os részvénypakettjét, és ezzel a Főnix-Med Zrt. és leányvállalata, a Főnix Medical Center Kft. kizárólagos tulajdonosává vált. A Főnix-Med-érdekeltségek megvásárlása az eddigi legnagyobb, szakmai befektető által végrehajtott tranzakció a magyar magánegészségügyi piacon. Az Affidea 2018 során teljeskörűen integrálja a Főnix-Med vállalat-egészségügyi és járóbeteg-ellátási szolgáltatási portfólióját, és ezzel a képalkotó diagnosztikán túlmutatóan is a szektor egyik meghatározó szereplőjévé válik.

 

Több hónapos tárgyalássorozat után, 2018. február 1-jén az Affidea tulajdonába került a Főnix-Med Zrt. és leányvállalata, a Főnix Medical Center Kft. A GVH-hoz is bejelentett tranzakció eredményeképpen a Főnix-Med érdekeltségeivel kiegészülő Affidea-csoport mostantól – a hazai piacon egyedülálló módon – korszerű képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat, mintegy 30 szakorvosi területen járóbeteg-szakellátást és országos lefedettségű vállalat-egészségügyi szolgáltatásokat egyaránt kínál ügyfeleinek. 

 

A bejelentés kapcsán Giuseppe Recchi, a nemzetközi Affidea Csoport vezérigazgatója hangsúlyozta: „A Főnix-Med megvásárlása is bizonyítja az elkötelezettségünket, hogy – korszerű képalkotó diagnosztikai tevékenységünk megerősítése mellett – pácienseinknek magas szintű járóbeteg-ellátási szolgáltatásokat nyújtsunk egész Európában. Célunk, hogy minden piacunkon javítsunk az egészségügyi ökoszisztémán, és hozzájáruljunk egy egészségesebb társadalom kialakulásához. Ehhez stabil alapot nyújt orvosszakmai hátterünk, kipróbált és bevált protokolljaink, és kiemelkedő ügyfélélményt biztosító működésünk.”

 

„A meglévő és az új szolgáltatások szinergiájából Magyarország vezető, komplex magánegészségügyi vállalata született meg. A tranzakciónak köszönhetően jelentősen kiszélesedő szolgáltatási portfólióból a Főnix-Med és az Affidea ügyfelei egyaránt profitálnak” – fogalmazott Leitner György, az Affidea Diagnosztika Kft. ügyvezető igazgatója, aki a továbbiakban a Főnix-Med Zrt. vezérigazgatói feladatait is ellátja.

Hozzátette: a Főnix-Med megvásárlása az Affidea első olyan hazai befektetése, amelyik kívül esik a képalkotó diagnosztika területén, egyben pedig az eddigi legnagyobb, szakmai befektető által végrehajtott akvizíció a magyar magánegészségügyi piacon. A Főnix-Med részvénycsomagját az Opinion-csoport értékesítette, a tranzakció pontos értékét a felek nem hozták nyilvánosságra.

 

A Főnix-Med Magyarország egyik meghatározó vállalat-egészségügyi specialistája. Jelentős számú közép- és nagyvállalat foglalkozás-egészségügyi és vállalat-egészségügyi szolgáltatópartnereként 600 munkatársával – országszerte mintegy 100 telephelyen – évente több mint 100.000 munkavállaló vállalat- és foglalkozás-egészségügyi ellátását biztosítja.

 

„A megállapodásnak köszönhetően új dimenzióba kerül a Főnix-Med működése. A 2002-es zrt.-vé alakulás óta eltelt időben sokan és sokat dolgoztunk egy versenyképes, széles körű járóbeteg-ellátást nyújtó vállalat létrehozásán. Mára kijelenthetjük, hogy a vevői igények időben történő felismerésének és innovatív megoldásainknak köszönhetően ez a célunk teljesült. Örömmel tölt el, hogy vállalati értékeink – piaci pozíciónk, ügyfélkörünk és kollégáink szakértelme – olyan szakmai befektető figyelmét keltette fel, amelyről közismert, hogy nemcsak a komplex szolgáltatásfejlesztésben érdekelt, de az ügyfél-elégedettség növelése és a transzparens működés mellett is elkötelezett” – nyilatkozta dr. Takács Zoltán, a Főnix-Med Zrt. korábbi igazgatósági tagja, az Opinion-csoport képviselője.

 

Az Affideát 26 évvel ezelőtt Magyarországon alapították, és jelenleg is innen irányítják. A képalkotó diagnosztikára specializálódott nemzetközi vállalatcsoport nemcsak Magyarország, de Európa piacvezető – képalkotó diagnosztikai szolgálatatásokra specializálódó – magánegészségügyi szolgáltatója is: 16 országban 230 telephelyen a kontinens legkorszerűbb képalkotó diagnosztikai eszközparkját üzemelteti.

A csoport hazai leányvállalata, az Affidea Diagnosztika Kft. jelenleg 12 hazai telephelyen több mint 500 munkavállalót foglalkoztat, köztük a hazai radiológus orvosok mintegy hatodát. Központjaiban több mint 1 millió diagnosztikai vizsgálatot végeznek el évente.

 

A 2018 során teljeskörűen integrálódó Affidea és Főnix-Med együttműködése 10 évvel ezelőtt kezdődött, majd 2017 nyarán a közösen megnyitott Váci Greens Egészségközponttal új szintre lépett: a magánügyfelek az egészségközpont megnyitása óta egy helyen vehették igénybe a két vállalat egymást kiegészítő egészségügyi szolgáltatásait.

Az egészségközpontban jelenleg csúcskategóriás diagnosztikai és 16 szakterületre kiterjedő járóbeteg-ellátást, illetve különböző prevenciós szűréseket is kínálnak a vállalati és magánügyfeleknek – mostantól az Affidea-csoport égisze alatt.

 

A tranzakcióban érintett mindkét vállalat a 12 meghatározó magánegészségügyi szolgáltatót tömörítő szakmai érdekvédelmi szervezet, a PRIMUS Egyesület tagja.

 

 

Ajándékozzon egészséget!

2017.12.04.

A legszebb és legértékesebb ajándékok közé tartozik az egészég és a törődés. Ennek a kifejezésében segítünk Önnek az ünnepek közeledtével - de akár az év többi napján is – az utalványaink segítségével, melyekkel az egészséges élet és jövő örömét ajándékozhatja szeretteinek vagy akár munkatársainak.

Egészségközpontjainkban az alábbi utalványok vásárolhatóak meg:

  • Egészségmegőrző szűrőcsomag utalvány
  • Női egészség szűrőcsomag utalvány
  • Férfi egészség szűrőcsomag utalvány
  • Szív- és érrendszeri szűrőcsomag utalvány
  • Szakorvosi vizsgálat utalvány

A részletekről egészségközpontjaink recepcióján kérjen bővebb felvilágosítást!

 

Komoly versenyelőny a dolgozóknak nyújtott egészségszolgáltatás

Az egészségmegőrzés nem költség, hanem gyorsan megtérülő befektetés

2017.11.24.

Health On Day néven tartott egészségfejlesztési szakmai napot a General Electric (GE) Közép-Európában egyedülálló budapesti egészségközpontjában csütörtökön az Affidea Diagnosztika, a FőnixMed, a GE és az Union Biztosító. A rendezvényen mintegy száz HR vezető ismerhette meg a munkahelyi egészség- és életmódprogramok kidolgozásának lehetőségeit a cafeteriában nyújtott egészségbiztosítástól a mozgás- és táplálkozási programokat is felölelő komplex modellekig.

Az egyik legnagyobb hazai foglalkoztatónak számító GE tette lehetővé programszerűen több ezer dolgozója számára az egészség-szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést Magyarországon, amelyet komplex életmódprogrammal egészített ki. Egészségügyi szolgáltató partnerei, a Főnix-Med és az Affidea Diagnosztika segítségével nagy értékű képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat (CT, MR, mammográfia, ultrahang, röntgen), járóbeteg-szakellátást biztosítanak dolgozóiknak, a betegirányítást pedig az UNION Biztosító 24 órás orvosi call-centere végzi. Az életmód-szolgáltatási oldalon az egészséges táplálkozást az egészséges ételeket kínáló éttermi szolgáltatás, a rendszeres testmozgást pedig színvonalas fitnesz-szolgáltatások egészítik ki. A GE lehetővé tette azt is, hogy a dolgozóik jelentős része mindezt a központi helyszínen, a GE campus területén, a Váci Greens Irodaházban érje el.

          

 

Sikeres újraélesztésünk Debrecenben

2017.07.26.

2017.06.29-én a Főnix mentőállomásunk melletti ebédlő rakodóterületén lett rosszul egy 58-éves dolgozó, aki összeesett. A konyhai dolgozók ezt meglátták egy kamerán keresztül és azonnal szaladtak a Főnix mentőállomásra segítségért. Útközben megállítottak egy odaérkező Főnix mentőgépkocsit.

A mentőgépkocsi személyzete az összeesett eszméletlen férfihez sietett, miközben az egyik dolgozó szaladt, hogy riasszák az Esetkocsinkat is. A diszpécserünk azonnal riasztotta az Esetkocsinkat, ami egyéb őrzött feladatot végzett a klinikán, de azt gyorsan átadva a helyszínre siettek.

Mivel a mentőgépkocsi személyzete életjelenségeket nem tapasztalt a középkorú férfin, ezért BLS-t kezdtek a szakma szabályainak megfelelően. A 4-5 perc múlva helyszínre érkező Esetkocsi átvette az újraélesztést és ALS-t végeztek. Az emeltszintű újraélesztés 6-7-ik percében a betegnek visszatért a szívműködése. Ezek után a beteg posztresuscitatios ellátását végezték, majd az I. Bel. intenzíven adták át, előzetes egyeztetés után, amikor már állapota stabilizálódott, légzése és keringése stabil volt.

Még azon a napon a beteget a kardiológia klinikára szállították, megkatéterezték, majd pár napon belül extubálták. Közel 1 hét után otthonába bocsátották.

Néhány nappal ezelőtt egy kedves gesztussal érkezett hozzánk az újraélesztett úr és felesége. Egy gyönyörű tortát kaptunk ajándékba őszinte köszönetük jeleként.

 

Példaértékű együttműködés keretében nyílt meg a Váci Greens Egészségközpont

Modern képalkotó diagnosztika és szakrendelések egy helyen

2017.06.22. 

A Főnix-Med és az Affidea Diagnosztika 2017. június 22-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg új, közös magán egészségügyi klinikáját, a Váci Greens Egészségközpontot. A Budapest egyik legjobban fejlődő, a General Electricnek (GE) is otthont adó üzleti negyedében nyíló egészségközpont korszerű képalkotó diagnosztikai ellátással és orvosi szakrendelések nagy választékával várja a pácienseket. A klinika a GE dolgozói mellett a Váci úti vállalatok munkatársai, valamint a kerület és az agglomeráció lakosai számára is könnyedén megközelíthető, elhelyezkedése kedvező, azonban regionális referenciaközpontként küldetése ennél sokkal messzebbre mutat.

Sajtóközlemény a Váci Greens Egészségközpont megnyitójáról

 

Köszönjük a kedves sorokat, melyet munkatársaink kaptak munkájuk elismeréseként

2015.10.20.

Tisztelt Szalay Doktor Úr, tisztelt Doktor Urak, tisztelt Ápolók!

Ezer köszönet Önöknek: mindazoknak a munkatársaknak, akik október 8-a előtt, édesanyám, T F. M. életének utolsó napjaiban nálunk megfordultak és segítettek. Köszönöm, hogy jöttek, ha hívnom kellett Önöket, köszönöm, hogy mindenben segítettek, hogy kitanítottak, és mintegy társként rendelkezésre álltak - akár fizikai jelenléttel, akár jó tanáccsal. Elmondhatatlanul sokat segítettek nekem - nekünk - ezekben az utolsó napokban: a mellette állással.  

 

Kérem szíveskedjenek gondoskodni arról, hogy levelemet mindenki olvashassa, aki nálunk megfordult.

Hálás köszönettel: T.Zs.

--

Új székhelyen a Főnix-Med Egészségügyi Szolgáltató

2015.01.05.

Saját tulajdonú, Váci úti irodaházába költözött a FŐNIX-MED, ahonnan hatékonyan összefoghatók a vállalatirányítási és szolgálatvezetési feladatok. Az egykori Ganz Villa nemcsak a budapesti mentőflottának, de két új foglalkozás-egészségügyi rendelőnek is otthont ad.

A cég hivatalos cékhelye januártól: 1138 Budapest, Váci út 198.

 

A Posta Biztosító új termékkel jelenik meg a betegségbiztosítás piacán
Egészségügyi partnere a Főnix-MED Zrt.

2013. 12. 16.

A Posta Biztosító 2014 januárjától új csoportos betegségbiztosítási termékkel lép piacra. A FŐNIX CARE baleset- és betegségbiztosítás a vállalati ügyfelek igényei szerint lett kialakítva.

A Posta Biztosító eddigi biztosítási és a Főnix-MED Zrt egészségügyi szolgáltatási tapasztalataira építve kialakított egy új vállalati csoportos biztosítási terméket. A két cég piaci múltja jelent garanciát a termék megbízhatóságára és kiváló minőségére. A FŐNIX CARE baleset- és betegségbiztosítás a vállalati biztosítási piac igényeire ad megoldást, egy magas színvonalú, széles ellátási spektrummal rendelkező járóbeteg ellátási és diagnosztikai kapacitást kínálva.